Peste 950 controale, în Bacău, pe linia apărării împotriva incendiilor, în anul 2023

0

În anul 2023, inspectorii de prevenire din cadrul ISUJ Bacău au desfășurat 961 controale de specialitate, care au condus la identificarea a 3.214 deficiențe.

Pentru încălcările la normele specifice, au fost aplicate 3217 sancțiuni contravenționale, respectiv 2652 avertismente și 562 amenzi în cuantum de 6.295.104 lei.  De asemenea, au fost aplicare trei sancțiuni complementare de oprire a funcționării până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, pentru încălcarea gravă a cerinței esențiale „securitate la incendiu”. 

O prioritate instituţională în domeniul preventiv a constituit-o acordarea asistenţei tehnice de specialitate, pe parcursul anului trecut fiind analizate 1672 documentații, în vedere verificării respectării prevederilor legale în domeniul situațiilor de urgență, la realizarea de investiții, modernizări sau schimbări de destinație. 

O atenenție deosebită a fost acordată și pregătirii populației în domeniul prevenirii situațiilor de urgență. In acest sens, pe timpul controalelor, inspectorii de prevenire au efectuat 664 exerciţii de alarmare, evacuare şi intervenţie la locul de muncă în caz de incendiu şi protecție civilă cu 26.155 participanți. Totodată, au fost desfășurate și 22 de exerciții cu serviciile voluntare și private pentru situații de urgență și au fost organizate 1198 activități de informare preventivă cu 55.569 de participanți.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău va continua acțiunile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.” – ISU Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.