Peste 95 km de drum județean, modernizați de CJ Bacău, prin fonduri UE. Ivancea: „Este una dintre cele mai importante realizări pentru infrastructura județului”

0

Sâmbătă, în Podu Turcului, a avut loc evenimentul ce a marcat finalizarea lucrărilor la Axa Rutieră Strategică 3: Neamţ – Bacău, DJ 207D (limită judeţ Neamţ – Traian – DN2F), DJ 241 (limită judeţ Vrancea – Podu Turcului – Izvoru Berheciului) și DJ 241A (Izvoru Berheciului- Secuieni). Investiția este una dintre cele mai importante realizări pentru infrastructura rutieră a județului Bacău, gândită și pusă pe hârtie pentru a obține finanțare încă din 2015.

Vitală pentru zona de est a județului, investiția implementată și cofinanțată de către Consiliul Județean Bacău are o valoare totală de aprox. 46 milioane euro, finanțare asigurată în proporție de 95% prin POR 2014-2020.

Pentru execuția lucrărilor, tronsonul a fost împărțit în trei loturi:

LOT 1 – DJ 207D (limită judeţ Neamţ -Traian – DN2F, 22.2 km

LOT 2 – DJ 241 (limita judet Vrancea – Podu Turcului – Izvoru Berheciului) 58. 3 km

LOT 3 – DJ 241A (Izvoru Berheciului- Secuieni) 13.8 km

Cuatificate în cifre, lucrările executate pentru acest ambițios proiect se rezumă astfel: refacerea sistemului rutier existent pe 95 km de drum, 187 podețe înlocuite, 91 podețe decolmatate, 17 poduri cu infrastructura și suprastructura reabilitată, 106.927 m de șanțuri și rigole executate, 56.711 m de parapet de protecție montați, 210 km de marcaje executate și 3.897 indicatoare rutiere montate.

„Obiectivul general vizat prin modernizarea celor 95 de km de drum este asigurarea unei căi rutiere moderne pentru locuitorii comunelor Dămienești, Negri, Prăjeşti, Traian, Secuieni, Izvoru Berheciului, Colonești, Răchitoasa, Motoşeni, Glăvăneşti și Podu Turcului dar și pentru cei care sunt în tranzit spre județele vecine. Evident, această investiție a fost gândită și implementată pentru a favoriza dezvoltarea socio-economică a zonei de est a județului.” – Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.