Peste 80 de politisti au actionat in 46 de comune bacauane pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor.

La data de 12 martie a.c., politistii au actionat pentru cresterea gradului de siguranta al cetatenilor din 46 de comune bacauane prin prevenirea, descoperirea si combaterea comertului ilicit, a respectarii normelor privind circulatia pe drumurile publice precum si a altor fapte antisociale care pot afecta siguranta cetatenilor.

Astfel, politistii au actionat pe 69 de drumuri judetene si comunale unde au instituit 19 filtre si au efectuat verificari la 65 unitati economice. Au fost verificate peste 500 de vehicule si au fost legitimate aproape 700 de persoane.

Politistii au constatat in flagrant 5 infractiuni, din care 4 la regimul rutier si una pe linie de arme si munitii. Cele cinci infractiuni constatate in flagrant s-au concretizat in intocmirea a 4 dosare de cercetare penala in care sunt cercetate 3 persoane.

De asemenea, au fost efectuate perchezitii domiciliare la locuintele a doua persoane banuite de comiterea a doua fapte de furt, una dintr-o societate comerciala si una dintr-o locuinta, unde au fost descoperite bunuri sustrase in valoare de 4000 de lei, respectiv tigari, cartele telefonice, seturi de farfurii, obiecte de lenjerie, flexuri etc. Fata de cei in cauza a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, acestia urmand a fi prezentati unitatilor de Parchet cu propunere de arestare preventiva.

In cadrul actiunii, politistii au aplicat 269 de sanctiuni contraventionale in valoare de 53080 lei, din care: 36 sanctiuni contraventionale la Legea 61 din 1991 pentru incalcarea normelor de convietuire sociala, 17 sanctiuni contraventionale la Legea 12 din 1990 pentru efectuarea unor acte de comert ilicit, una la Legea 171/2010 pentru transport ilegal de material lemnos, 18 sanctiuni contraventionale la H.G. nr. 984 din 2005 pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, 158 sanctiuni contraventionale la O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, din care 49 au fost aplicate carutasilor, 13 biciclistilor, 6 pietonilor si 90 alte abateri, 39 sanctiuni contraventionale la alte acte normative.

Politistii au confiscat totodata cantitatea de 1 metru cub material lemnos, in valoare de 200 de lei, au retinut un permis de conducere si au retras doua certificate de inmatriculare.

Politisti din cadrul Postului de Politie Nicolae Balcescu au depistat pe raza comunei un localnic in timp ce conducea un moped neinregistrat, pe care avea montata o placuta de inregistrare de la un alt moped, pentru a induce in eroare organele de politie, totodata fara sa poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat, punerea in circulatie sau conducerea unui cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.
Totodata a fost identificat un barbat de 47 ani din comuna Sascut, care detinea la domiciliul sau o arma letala fara elemente de identificare, nefunctionala ce pare a proveni din perioada conflictelor militare. Acesta a declarat verbal faptul ca detine arma din anul 2009 cu ocazia renovarii unei case batranesti. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here