Peste 7000 de mc de lemn destinat încălzirii locuințelor, oferiți spre vânzare de Direcția Silvică Bacău. LISTA de preturi


Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a anuntat ca a fost stabilit un plan de scoatere la vanzare a lemnului destinat incalzirii locuintelor, prin intermediul celor 14 ocoale silvice teritoriale din judetul Bacau. Persoanele interesate pot depune solicitări la ocolul silvic sau la primărie.

Prețurile de valorificare a lemnului de foc – în funcție de specie, sortiment și condiții de livrare – sunt prezentate detaliat pe site-ul internet al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva (la secțiunea publicitate anunțuri), precum și la sediile primăriilor și ocoalelor silvice menționate. Preturile pentru judetul Bacau pot fi accesate AICI.

Volumul de lemn pe stoc se află într-o continuă dinamică, în funcție de ritmul de exploatare și valorificare a acestuia, cantitatea de lemn scoasă la vânzare urmând să fie mult mai mare pe parcursul întregului sezon. Instituția Prefectului – Județul Bacău derulează, în prezent, o comunicare intensă atât cu Garda Forestieră, cât și cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru identificarea unei soluții legal aplicabile în cazul moștenitorilor de fond forestier care nu au dezbătută succesiunea și, pe cale de consecință, se află în imposibilitatea de a beneficia de material lemnos de pe respectivele suprafețe (în condițiile prevăzute de Codul Silvic).

Rog respectuos primarii arondați ocoalelor silvice teritoriale să vină în sprijinul cetățenilor care doresc să achiziționeze lemn prin intermediul Direcției Silvice și, acolo unde posibilitățile logistice sunt deficitare (sau, pur și simplu, nu există), să se implice în asigurarea transportului lemnului de foc, astfel încât acesta să ajungă – în timp util – în casele oamenilor.” a declarat prefectul Lucian Bogdanel

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.