Peste 60.000 de elevi din judetul Bacau vor primi in anul scolar 2022-2023 produse de panificatie, lapte si mere prin „Programul pentru şcoli al României 2017 – 2023”


Peste 60 de mii de elevi din județ – încadrați în învățământul primar, gimnazial (clasele I – VIII), precum şi preşcolarii din grădinițele cu program normal – vor primi, în anul şcolar 2022 – 2023, produse de panificație, lapte şi fructe (mere) prin „Programul pentru şcoli al României 2017 – 2023”, implementat în jud. Bacău de Consiliul Județean.

Am aprobat, în şedința de astăzi a Comisiei pentru aplicarea prevederilor HG 640/2017, atât lista de produse ce urmează a fi distribuite, cât şi programul aferent, solicitând autorităților administrative implicate să manifeste atenție sporită vizavi de calitatea produselor ce vor fi împărțite elevilor în şcoli. De asemenea, lunar, vor fi realizate inspecții pe teren pentru verificarea modului de depozitare a fructelor & produselor de panificație, precum şi pentru a fi evaluată conformitatea alimentară a acestora.

Produsele de panificație, respectiv cornul, biscuiții şi covrigii vor fi din făină integrală, obiectivul urmărit fiind acela de a oferi elevilor băcăuani o alimentație cât mai corectă/sănătoasă. Decizia Comisiei va sta la baza unui proiect de hotărâre – ce urmează să fie aprobat, în curând, de CJ – prin care se vor asigura resursele bugetare necesare implementării „Programului pentru şcoli” în următorul an şcolar.” a anuntat prefectul de Bacau – Lucian Bogdanel

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.