Peste 40% din apelurile la 112 nu au fost urgențe reale în 2022

0

Potrivit STS, 6 din 10 apeluri la 112 , in 2022, nu au fost urgente reale :

Avem clienți fideli, pe care-i știm după nume și le cunoaștem deja toată povestea de viață. Evident, n-au nicio problemă de sănătate, dar le place să se plimbe cu ambulanța și să socializeze”, mărturisește un asistent medical de la UPU Satu Mare.

Un bărbat din Satu Mare a sunat, în weekend, la 112 pentru că a visat urât. Întrucât acuza palpitații la inimă, dispecerul a fost obligat să îi trimită un echipaj de ambulanță, care l-a transportat la spital, scrie Digi24.ro.

Speriat de coșmarul pe care l-a avut, un bărbat de 50 de ani din Satu Mare ar fi sunat, în toiul nopții, la 112. A solicitat un echipaj medical și, pentru că acuza palpitații la inimă, conform procedurii, dispecerul 112 a fost obligat să trimită ambulanța. Ajuns la spital, pacientul a fost supus mai multor analize, dar medicii nu au descoperit nimic în neregulă. A primit o pastilă contra durerilor și a plecat singur spre casă.

Astfel de apeluri non-urgente sunt, însă, frecvente la 112:

“Sună Giani din Stâna, de exemplu, că-l doare la inimă. Trimitem Ambulanța după el, ajunge la noi, trece de triaj, n-are nici pe dracu’, iese lejer pe ușa de la UPU direct în Piața Someș, la frații lui care vând lebeniță. Sau ne sună unul de pe Oituzului, la doi pași de UPU, că-i constipat de două săptămâni și să trimitem ambulanță după el. Sau vine Anetka de la barăcile de pe Toamnei, să-i facem test, să vadă dacă-i gravidă. Am avut o discuție la telefon ca în filmele cu proști cu cineva care zicea că-l doare capul și să trimitem ambulanță. Îl întreb: – De când vă doare? Zice: – De 15 ani!!!”, mărturisește, pentru satumareonline.ro, un asistent medical cu vechime la UPU Satu Mare.
Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.