Peste 40 de persoane cu dizabilitati au participat la un eveniment de caiac inediat pe Lacul II Bacau


Peste 40 de persoane cu dizabilități și aparținători ai acestora au participat miercuri, 31 august la un eveniment de caiac inedit pe Lacul II Bacău, cunoscut și ca Delta Bacăului organizat în cadrul proiectului “Egali pe apă” susținut de Asociația Door2Outdoor.

Proiectul “Egali pe apă” încurajează accesul la sporturi nautice pentru persoanele cu dizabilități din județul Bacău și din împrejurimi și promovează mișcarea și sportul pentru aceste persoane.

Începând din 2021 la evenimentele de inițiere în caiac organizate pe Insula de Agrement Bacău au participat peste 500 persoane cu dizabilități locomotorii, cu deficiențe grave de văz, cu sindrom Down sau autism. Fiecare dintre ele a avut șansa să trăiască o experiență nouă, să socializeze și să se bucure de o activitate pe care nu ar fi crezut-o accesibilă și posibilă, sub îndrumare și supraveghere de specialitate.

Realizarea acestui prim eveniment la Delta Bacăului reprezintă atât o provocare logistică, cât și una fizică. Cu ajutorul autospecialei adaptată persoanelor cu dizabilități, am asigurat transportul persoanelor care nu dispun de mijloc de transport, iar in zona de lansare a caiacelor am utilizat banca de transfer și suportul care facilitează lansarea pe apă, echipamente dezvoltate si concepute de voluntari pentru acest proiect.

Ecoul din comunitatea băcăuană a venit sub forma a 15 de voluntari permanenti care s-au alăturat proiectului și i-au însoțit pe beneficiari în desfășurarea activităților. „Super experiență alături de oameni care merită toată încrederea, calmi și rabdători, atenți la fiecare mișcare pe care o fac, tot timpul acolo, pentru tine, gata de îndrumare, suport și încurajare.”-  a spus Nicu, participant la activitățile “Egali pe apă”.” au transmis organizatorii

“Astfel de evenimente sunt benefice în comunitatea băcăuană, deoarece contribuie la o mai bună integrare sociala a persoanelor cu dizabilități si totodata facilitează interacțiunea între persoane cu abilități diferite, dar cu  același interes pentru o viață activă. “ – Mihaela Gârleanu, coordonator Egali pe Apă

 Coordonatorii proiectului își propun să realizeze evenimente cu caiacul până la finalul lunii octombrie, dacă vremea le va permite. Totodată, au în plan organizarea unei  drumeții pe munții Rarău adresată persoanelor cu dizabilități, inclusive locomotorii.

Evenimentele viitoare pot fi urmărite pe pagina de facebook “Egali pe apă”.
https://www.facebook.com/egalipeapa

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.