Peste 39 000 de țigarete de contrabandă, confiscate de polițiștii din Bacău


Un bărbat din Ilfov, care transporta cu un autoturism, în spații disimulate, peste 39 000 de țigarete de contrabandă a fost depistat în trafic de polițiștii băcăuani. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar țigaretele și autoturismul folosit pentru săvârșirea infracțiunii, au fost ridicate în vederea instituirii sechestrului asigurător. 

 

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la data 4 aprilie a.c., pe D.N. 2, în localitatea Gheorghe Doja, un bărbat de 36 de ani, din județul Ilfov, care transporta cu un autoturism, în spații disimulate, țigarete nemarcate cu timbru de acciză.

Cercetările au fost preluate de polițiștii de investigarea criminalității economice, care au stabilit că bărbatul în cauză deținea, în spațiile special amenajate din autoturism,

1960 pachete de țigări, fără marcaje fiscale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârțirii infracțiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 ţigarete.

Cele 39 200 de țigarete au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul modificat în vederea săvârşirii infracţiunii, precum şi suma de 2500 lei găsită asupra bărbatului au fost ridicate în vedere instituirii sechestrului asigurător.

Față de cel în cauză s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de instituire a măsurii preventive a controlului judiciar.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.