Peste 38 de milioane de lei se vor aloca pentru exproprierile de pe ruta Autostrazii A7 Bacau – Pascani. Prin ce localitati din judetul Bacau va trece autostrada

0

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii a propus aprobarea declanșării procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Bacău – Pașcani”, situate pe raza localităților Săucești, Itești, Berești-Bistrița, Filipești din județul Bacău, Moldoveni, Secuieni, Horia, Trifești, Dulcești, Cordun, Săbăoani, Gherăești, Roman din județul Neamț, Mircești Hălăucești, Mogoșești-Siret, Stolniceni-Prăjescu, Pașcani din județul Iași.

Valoarea despăgubirilor este în cuantum total de 38,31 milioane de lei, pentru un număr de 5.784 imobile proprietate privată, în suprafață totală de 14,76 milioane de mp, reprezentând teren cu sau fără investiții. Suma de 38,31 milioane de lei se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Anunțul de licitație pentru construirea tronsonului Bacău – Pașcani (77 km) din Autostrada Moldovei – A7 a fost publicat pe 27 iulie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 5,86 miliarde de lei și 6,91 miliarde de lei.” a anuntat Gabriel Bunduc – secretar de stat in MT

Licitația este împărțită în trei loturi:

Lotul 1 Bacău/Săucești – Trifești va avea o lungime de 30,3 km și o valoare estimată de 2,041 miliarde de lei (fără TVA)

Lotul 2 Trifești – Gherăești va avea o lungime de 18,99 km și o valoare estimată de 1,601 miliarde de lei (fără TVA)

Lotul 3 Mircești – Pașcani va avea o lungime de 28,09 km și o valoare estimată de 2,215 miliarde de lei (fără TVA)

Data limită pentru depunerea ofertelor este 21 septembrie 2022, conform calendarului actual din SEAP.

Execuția fiecărui lot va dura 30 de luni, iar valoarea totală de 5,858 de miliarde de lei (fără TVA), necesară lucrărilor, va fi asigurată prin PNRR.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.