Peste 350 de politisti bacauani au asigurat ordinea publica la deschiderea noului an scolar

0

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a adoptat măsuri suplimentare pentru un început de an școlar în siguranță. În acest sens, astăzi 16 septembrie a.c., 359 de polițiști de ordine publică, rutieră și din cadrul altor structuri au acționat, suplimentar față de dispozitivul curent, în zona unităților de învățământ. În plus polițiștii au fost prezenți luni în toate unitățile de învățământ din județ pentru a adresa elevilor, părinților și cadrelor didactice recomandări preventive pentru un an școlar în siguranță.

politisti_scoalaPentru asigurarea climatului de siguranță publică în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora,  la inițiativa Inspectoratului de Poliție Județean Bacău a fost realizat Planul cadrul de cooperare  pentru anul școlar 2013-2014, încheiat între IPJ Bacău, I.J.J. Bacău, G.M.J. Bacău, I.S.U.J. Bacău, Poliția Locală a Municipiului Bacău, I.S.J. Bacău, Consiliul Județean Bacău – A.T.O.P, sub autoritatea Instituţiei Prefectului Bacău. Au fost stabilite astfel principiile de cooperare dar și atribuțiile fiecărei instituții implicate în crearea unui climat de siguranță în scoli și în apropierea lor.

Măsurile pe care le vor lua polițiștii sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin acțiuni educative, verificarea modului de supraveghere și pază a unităților școlare în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 și acordarea sprijinului de specialitate, precum și activități pentru menținerea ordinii publice, intervenția în cazul evenimenteor produse în perimetrul unităților școlare, sesizate prin 112 și combaterea absenteismului școlar.

Sursa: Comunicat IPJ Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.