Peste 300 de controale efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Bacău, în luna februarie

0

În luna februarie, personalul cu atributii de control oficial in domeniul sigurantei alimentelor din cadrul D.S.V.S.A. Bacău, a initiat si efectuat la nivel județean un număr de 313 controale in unitatile supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor . 

Acțiunile de verficare au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condiţiilor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, precum și cerințele de trasabilitate și a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului.

Pentru  neregulile constatate și încălcarea prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și s-au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

– 9 amenzi contraventionale, potrivit HG nr. 984/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, in valoare totala de 26.800 lei.

– 5  avertismente scrise, conform OG nr. 2/2001 cu modificarile si completarile ulterioare. 

Complementar s-a aplicat o ordonanta de suspendare a activitatii la un magazin alimentar pentru nerespectarea normelor stabilite de A.N.S.V.S.A. privind întreținerea spațiilor .

Principalele neconformitati identificate si sanctionate conform legislatiei sanitare veterinare in vigoare au fost:       

  • Nerespectarea conditiilor de igiena a produselor alimentare conform legislatiei in vigoare (paviment, pereti, agregate frigorifice specifice neigienizate);
  • Nerespectarea cerintelor privind intretinerea spatiilor unitatii;

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.