Peste 300 de controale efectuate de D.S.V.S.A. Bacău în luna septembrie. Ce nereguli au găsit inspectorii

0

În luna septembrie, personalul cu atributii de control oficial in domeniul sigurantei alimentelor din cadrul D.S.V.S.A. Bacău a initiat si efectuat la nivel județean un număr de 305 de controale in unitatile supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Acțiunile de verficare au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condiţiilor de autorizare, înregistrare, și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, a cerințelor de trasabilitate și a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului.

Principalele neconformitati identificate si sanctionate conform legislatiei sanitare veterinare in vigoare au fost:

– Nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea spatiilor de depozitare si de valorificare a produselor alimentare cerintelor privind intretinerea spatiilor unitatii si raionarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

– Neconformităţi legate de asigurarea trasabilității și conformității produselor alimentare (nerespectarea cerintelor privind etichetarea produselor alimentare).

Pentru  neregulile constatate și încălcarea prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și s-au aplicat 27 sancțiuni contravenționale, si anume:

– 5 amenzi contraventionale, potrivit HG nr. 984/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, in valoare totala de 14.800 lei.

– 3 avertismente scrise, conform OG nr. 2/2001 cu modificarile si completarile ulterioare.

Complementar au fost retinute oficial: 17  produse lactate, in valoare totala de 485,5 lei care au fost dirijate spre neutralizare conform legislatiei sanitare veterinare in vigoare.

„Reamintim cetățenilor numărul de telefon la care este asigurat serviciul de permanență  la D.S.V.S.A. Bacău, respectiv 0234586233, fax 0234586372 iar numărul de TELL VERDE gratuit este 0800800096, unde consumatorii pot sesiza si notifica nereguli privind siguranța alimentelor si sănătatea animalelor.” – D.S.V.S.A. Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.