Peste 250 de jandarmi vor asigura ordinea si linistea publica in zona de competenta cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti

0

Peste 250 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau vor asigura ordinea si linistea publica in zona de competenta cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti.
Premergator si pe timpul oficierii slujbelor religioase specifice sarbatorii Invierea Domnului, Prima si a doua zi de Pasti vor fi asigurate masuri specifice de ordine si siguranta publica la lacase de cult din zona de competenta, in scopul asigurarii unui climat de siguranta pentru cetateni, prevenirii si combaterii faptelor antisociale, interventiei in timp operativ atunci cand situatia o impune.

Pentru desfasurarea in bune conditii a manifestarilor, echipajele de jandarmerie vor fi prezente atat pe traseele de deplasare cat si in zona bisericilor , pe timpul oficierii slujbelor religioase .

In acest sens, pentru evitarea incidentelor nedorite, JANDARMERIA recomanda participantilor sa se comporte civilizat, sa manifeste calm si rabdare, sa respecte indicatiile fortelor de ordine, evitand implicarea in conflicte de orice natura;  in cazul in care sunt martorii savarsirii unor fapte antisociale sa solicite ajutorul echipajelor de jandarmerie , sa acorde o atentie deosebita copiilor care ii insotesc, bunurilor si obiectelor personale (genti, posete, bagaje etc.), sa evite pe cat posibil sa aiba la vedere obiecte de valoare care pot atrage atentia.

De asemenea, Jandarmeria Montana sfatuieste turistii care aleg sa petreaca sarbatorile la munte sa nu se aventureze pe traseele turistice fara echipament adecvat, in zonele pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt inchise in aceasta perioada a anului si pot deveni periculoase.

Principalele coordonate se vor axa pe prevenirea si combaterea fenomenului infractional si contraventional , asigurarea interventiei operative in situatii deosebite la solicitarea cetatenilor, realizarea unui dialog jandarm – cetatean.
Cetatenii pot solicita ori de cate ori este nevoie sprijinul fortelor de ordine publica, fie prin contact direct, fie prin apelarea numarului unic de urgente „112”.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.