Peste 2.000 de cazuri de afectiuni respiratorii, in ultima saptamana, in judetul Bacau

Numarul cazurilor de afectiuni respiratorii a crescut foarte mult, in ultima saptamana inregistrandu-se 1738 de afectiuni I.A.C.R.S. si 286 pneumonii si bronhopneumonii. Peste 100 de persoane au ajuns in spital, internate, din cauza gravitatii bolii.

Cele mai multe cazuri de afectiuni respiratorii s-au inregistrat la copii ( 5 – 14 ani ) – 635 cazuri.

De asemenea, institutia noastra a primit de la Ministerul Sanatatii un numar total de 55.395 de doze de vaccin gripal, din care până în data de 05.04.2022 au fost vaccinate 47.869 de persoane. În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. O persoană care s-a vaccinat anti-COVID și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal. Mentionam ca respectarea regulilor de igienă, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun,  folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, utilizarea măștilor de protecție în locuri aglomerate și spații închise sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.” a anuntat DSP Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPerchezitii in Municipiul Bacau. Trei barbati au fost retinuti pentru proxenetism
Articolul urmatorIncepe proiectarea parcului industrial de 42 de hectare din Municipiul Bacau. Viziteu: „De cand am anuntat aceasta initiativa, avem numeroase cereri de la companii din Bacau, din tara dar si din strainatate”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.