Peste 100 de intervenții chirurgicale pe specialitatea oftalmologie, la Spitalul din Buhuși. Pacienții vin din întreaga țară

0
Spital Buhusi

Până în prezent, la Spitalul din Buhuși s-au efectuat 111 intervenții chirurgicale oftalmologice, eliminând necesitatea trimiterii pacienților către alte unități medicale specializate în chirurgia retiniană.

Intervențiile chirurgicale, respectiv operații de cataractă (implanturi de cristalin), au fost efectuate prin procedeul de facoemulsificare.

Facoemulsificarea este un procedeu prin care se fragmentează cataracta și nucleul cristalinian dur cu ajutorul ultrasunetelor special adaptate pentru globul ocular. Fragmentele de cristalin rezultate sunt aspirate din interiorul sacului capsular cristalinian urmând implantarea cristalinului artificial și închiderea globului ocular prin hidratarea inciziilor.

Cristalinul implantat redă pacienților vederea la distanță în măsura în care ochiul nu suferă și de altă patologie care ar putea afecta acuitatea vizuală finală.

„Toate aceste realizări au fost posibile datorită atragerii de medici (aflați în relație contractuală cu Spitalul Buhuși și Casa de Asigurări de Sănătate Bacău), personalului medical, personalului de suport și dotării cu aparatură și echipamente medicale performante (proiecte accesate de Spitalul Buhuși cu finanțare de la Ministerul Sănătății și cofinanțare din partea Primăriei/ Consiliului Local Buhuși). Pe lângă pacienții operați din Buhuși, avem pacienți veniți special pentru operațiile de cataractă efectuate la spitalul buhușean din: Constanța, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Bicaz, Bacău și localitățile din apropierea orașului Buhuși.” – au transmis reprezentanții spitalului


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.