Peste 100 de drumuri naţionale şi judeţene blocate duminică

0

8.000 de angajaţi ai structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă continuau să acţioneze duminică dimineaţa pentru înlăturarea consecinţelor viscolului din ultimele 24 de ore, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În această dimineaţă, peste 5.000 de cadre ale MAI, alături de peste 2.500 de membrii ai comitetelor judeţene şi locale, respectiv ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, acţionau în judeţele aflate sub avertizările meteorologice. Alături de aceştia acţionau peste 1.300 de angajaţi din cadrul structurilor responsabile de gestionarea drumurilor judeţene şi naţionale, precum şi cadre ale Ministerului Apărării Naţionale şi angajaţi ai Ministerului Sănătăţii.

În intervenţiile pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase erau implicate în această dimineaţă peste 2.500 de mijloace şi utilaje, din care peste 985 aparţin structurilor MAI,  950 celor responsabile de gestionarea stării drumurilor şi 400 de utilaje ale comitetelor judeţene şi locale, respectiv ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Acestora li se adaugă mijloacele tehnice ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii.

Până duminică la orele 9.00, ca urmare a intervenţiilor personalului şi structurilor sus-menţionate, 321 de persoane au fost evacuate din mijloace de transport, alte 63 de persoane au fost salvate, acestora adăugându-li-se 22 de persoane asistate medical. La aceeaşi oră, mai erau blocate în trafic – în autovehicule, trenuri, gări etc. – 8 persoane. Potrivit situaţiei înregistrate în această dimineaţă, 48 de drumuri naţionale şi autostrăzi sunt închise de autorităţi sau au circulaţia restricţionată. La nivel naţional, au mai fost închise de către autorităţi 63 de drumuri judeţene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.