Peste 10.000 de turişti, pe pârtia de la Slănic Moldova, în prima săptămână de la deschidere

partia_slanic_nemira (1)Peste 10.000 de turişti au schiat pe pârtia de la Slănic Moldova, judeţul Bacău, în prima săptămână de la deschidere, autorităţile băcăuane amânând de mai multe ori darea în folosinţă a acesteia din cauza lipsei zăpezii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

   

Pârtia de schi din staţiunea băcăuană Slănic Moldova este prevăzută cu telescaun, tunuri pentru zăpadă artificială şi instalaţie de nocturnă, investiţia ridicându-se la 5,6 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană şi Consiliul Judeţean Bacău.

Numărul mare de turişti care au venit la Slănic Moldova după deschiderea pârtiei a surprins autorităţile care au amânat de mai multe ori darea în folosinţă a acesteia din cauza lipsei zăpezii.

”Spre satisfacţia turiştilor, pârtia de la Slănic Moldova este funcţională, fiind asigurate condiţii optime pentru schiat. Într-o singură săptămână, a venit un număr neaşteptat de mare de schiori şi nu numai, profitând de zilele libere de după data de 29 decembrie. Noi sperăm să mai prindem câteva weekenduri în acest sezon în care, din păcate, până de curând nu a fost zăpadă”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX directorul Serviciului Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont Bacău, Romil Botezatu.

O urcare cu telescaunul din Slănic Moldova costă 5 lei, iar preţul unui abonament pentru două zile este de 100 de lei. Copiii, elevii şi studenţii beneficiază de reducere, respectiv 3 lei pentru o urcare şi 60 de lei pentru abonamentul de două zile. Tarifele au fost stabilite de Consiliul Judeţean Bacău.

Cu o lungime de 1.414 metri, o lăţime medie de 38 de metri şi o diferenţă de nivel de 240 de metri, pârtia este încadrată în categoria celor uşoare şi, implicit, îi conferă acesteia un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Sursa: mediafax

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here