Peste 10.000 de persoane au cerut companiei Dedeman sa renunte la comercializarea produselor Holzindustrie Schweighofer


O petitie online initiata pe site-ul de-clic.ro, in care se cere renuntarea la comercializarea produselor  Holzindustrie Schweighofer, a strans peste 10.000 de semnaturi.

Petitia poate fi gasita aici. Pe acelasi site gasim si un comunicat de presa al initiatorilor, in care se expun motivele acestei petitii. Scrisoare este adresata exclusiv firmei Dedeman, insa petitia contine numele celor mai mari companii de bricolaj : Baumax, Hornbach, Dedeman, Arabesque, Leroy Merlin, Bricodepot.

„Controversata firmă de prelucrare a lemnului, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER este cunoscută pentru achiziționarea și procesarea de lemn tăiat ilegal sau furat. Aceasta își desface produse precum panouri din lemn de molid, brichete, peleți în lanțurile de magazine de bricolaj din România.
Atâta timp cât există probe că lemnul livrat magazinelor NU provine din surse legale și sustenabile, conform standardelor FSC CoC (Forest Stewardship Council – Chain of Custody), magazinele de bricolaj trebuie să renunțe la comercializarea produselor SCHWEIGHOFER. ” (Sursa)

1_petitie_dedeman2_petitie_dedeman

Dedeman a reactionat imediat si a transmis un comunicat de presa in care si-a prezentat argumentele vis-a-vis de acest demers online.comunicat_dedeman

„Circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase trebuie să fie verificată şi urmărită de către autorităţile abilitate în domeniu, în concordanţă cu legislaţia existentă în domeniu. Suntem printre cei care înţeleg că exploatarea forestieră ilegală este o problemă naţională de interes major care trebuie eradicată.

Cu toate acestea, nu putem înlătura principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.Potrivit acestuia, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana juridică este considerată nevinovată si nu avem posibilitatea denunţării contractelor dintre noi.” se arata in comunicatul companiei Dedeman

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.