Peste 1.000 de operații în acest an, la secția de Oftalmologie de la SJU Bacău

0

În Secția Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Bacău s-au efectuat, de la începutul anului până acum, peste 1000 de intervenții chirurgicale, toate realizate cu succes.

Preponderente sunt intervențiile pentru cataractă, care sunt realizate cu ultrasunete, prin tehnica de facoemulsificare.

Pentru operație Cataractă – se utilizează metoda modernă prin facoemulsificare cu implant de cristalin foldabil monofocal (sferic, asferic, toric), multifocal (bifocal, trifocal, toric personalizat) și de camera anterioară (iris claw);

Prin experiența celor 5 chirurgi oftalmologi, împreună cu asistentele medicale și personalul auxiliar, se continuă buna tradiție a secției băcăuane, aceștia executând diferite intervenții chirurgicale:

– Glaucom;

– Chalazion, Pterigion;

– Xantelasmă, Entropion/Ectropion;

– Obstrucție căi lacrimale;

– Blefaroplastie;

– Ptoză Palpebrală;

– Tumori palpebrale;

– Traumatisme.

La acestea se adaugă intervențiile Laser pentru patologia retinei.

Secția deține aparatură performantă, de ultima generatie, la nivelul clinicilor universitare. Întreaga patologie oftalmologică este tratată conform cu procedurile europene.

„Pacienții noștri beneficiază de ajutorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate pentru procurarea cristalinelor artificiale. În urma unui consult de specialitate și a analizelor necesare, pacientul va avea parte de intervenția necesară care îi va reda sănătatea și îi va îmbunătăți radical calitatea vieții.” – SJU Bacău

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.