Pesediștii băcăuani îl susțin pe Ponta la prezidențiale. Premierul, „în direct” – de la Alba Iulia – cu toate organizațiile PSD din țară


Aproximativ 1500 de membri ai PSD Bacău s-au strâns vineri după amiază sub cupola Teatrului de Vară, în cadrul unei conferințe menite a aproba candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale din noiembrie. Prezent la Alba Iulia, primul-ministru s-a aflat în comunicare directă, tip videoconferință, cu toate organizațiile PSD din țară reunite în conferințe similare celei de la Bacău. Într-un vot simbolic, „poporul PSD” a aprobat, cu unanimitate, candidatura lui Ponta la prima funcție în stat.

PSD prezidiu lansare PontaÎntr-o sală mai degrabă apatică, stare descrisă de parlamentarul Viorel Hrebenciuc prin metafora „forța tăcută a PSD”, social-democrații au ascultat discursul președintelui PSD Bacău, Dragoș Benea, care a stabilit obiectivul pentru prezidențiale: un scor care să înceapă cu 5, în turul doi. Benea a ridicat miza, decretând că vrea să aducă organizația PSD Bacău între primele din țară ca scor. „Suntem condamnați la un rezultat foarte bun. Avem un candidat care tractează partidul. Alegerea finală este între Ponta președinte și Băsescu premier”, a spus Benea. El a adăugat că cel mai perfid adversar al PSD este autosuficiența, ideea că alegerile au fost deja câștigate.

Cea mai inspirată intervenție s-a dovedit a fi a lui Hrebenciuc, liderul informal al PSD Bacău trecând în revistă motivele pentru care Ponta va ajunge președinte, în ceea ce deputatul a opinat a fi o „schimbare de paradigmă ca țară”. Hrebenciuc a declarat că nominalizarea cu succes a Corinei Crețu la funcția de comisar pe politici regionale atestă că vocea lui Ponta e ascultată în UE. „Alături de Renzi din Italia, Victor Ponta este cel mai tânăr premier din UE. În acest moment la Bruxelles sunt foarte mulți nemulțumiți că acest portofoliu, politici regionale, a revenit României. Faptul că Ponta a reușit impunerea Corinei Crețu este ceva deosebit, o demonstrație de forță dacă vreți. Noi nu ne batem cu pumnii în piept pentru ceea ce facem, am arătat că facem”, a afirmat Viorel Hrebenciuc.

Dragoș Benea a anunțat că în perioada următoare este așteptată vizita premierului Ponta în județul Bacău, prilej cu care va fi reafirmată susținerea unor proiecte de infrastructură precum autostrada Brașov – Bacău, dar și varianta ocolitoare a municipiului Bacău. Benea a lăsat de înțeles, fără a oferi detalii prea multe, că secția radioterapie de la Spitalul Județean va fi modernizată din temelii cu bani de la Guvern.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.