Permis „greu de suspendat”. Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a propus un amendament prin care permisul va fi suspendat la 45 de puncte de penalizare

Publicitate

Comisia juridica din Camera Deputatilor a dat, marti, raport favorabil unui proiect de lege care prevede suspendarea permisului de conducere sau a dovezii inlocuitoare a acestuia la cumularea a 45 de puncte de penalizare. In prezent, suspendarea permisului este posibila la cumularea a 15 puncte.

„Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urumatoarele cazuri: la cumularea a cel putin 45 puncte de penalizare”, prevede amendamentul adus de ministrul Transporturilor, Lucian Sova, articolului 111 din ordonanta de urgenta a Guvernului privind circulatia pe drumurile publice.

In fiecare zi, 13 soferi din Romania raman fara permis, pentru ca ajung la limita de 15 puncte de penalizare.

Nicusor Halici, presedintele comisiei juridice a Camerei Deputatilor: „Am ridicat acest prag de puncte de suspendare pana la 45. E in natura umana, cu totii gresim, oriunde si in orice facem.

Daca nu o facem cu intentie si atunci nu e repetitiv, totusi, conducatorii auto sa nu fie sanctionat ba mai avem o urgenta, ba infrastructura nu ne permite. E vorba de contraventii cu impact mai mic: centura, telefon, viteza pana la pragul de 50 de km”.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here