VIDEO : Perchezitii pentru destructurarea unei grupari specializate in trafic de masini de lux

0

Joi dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale –I.G.P.R. şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Harghita, Bacau, Covasna şi Vrancea, au efectuat 23 de percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tăinuire, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului.

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale –I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au documentat şi probat activitatea infracţională a unei grupări care se ocupa cu deturnarea unor autovehicule din Ungaria şi ulterior traficarea acestora pe teritoriul României sau Republicii Moldova, în scopul comercializării către persoane de bună credinţă.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale au identificat, în cursul lunilor mai – iunie a.c., în posesia suspecţilor, 15 astfel de autoturisme, ce fac obiectul a tot atâtea dosare penale aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

La data de 12 iulie a.c., cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Harghita, Bacau, Covasna şi Vrancea, beneficiind de suportul operaţional al D.O.S. şi S.I.A.S., ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale efectuează 23 percheziţii domiciliare, la adresele suspecţilor, pe raza judeţelor Harghita, Bacău, Covasna şi Vrancea, pentru punerea în aplicare a 15 mandate de aducere, emise de procurori pe numele suspecţilor.

Aceştia vor fi conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.

Împotriva a 12 dintre suspecţi s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune, tăinuire, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, favorizare a infractorului, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În fapt, din investigaţiile efectuate a reieşit că, prin intermediul unor legături infracţionale din Ungaria, membri ai grupării cumpărau în schimbul unor sume modice autovehicule achiziţionate de persoane fizice sau juridice maghiare în sistem leasing sau în baza unor credite bancare, pe care le transportau în România unde le indigenizau şi le ofereau spre vânzare unor persoane de bună credinţă la preţuri inferioare celor vehiculate pe piaţa de profil.

Transportul autovehiculelor din Ungaria în România se realiza atât de către cetăţenii maghiari, cât şi prin intermediul unor „cărăuşi” care erau dispuşi ca în schimbul unor sume de bani să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun în Ungaria, să preia autoturismele şi să le transporte în România în locuri prestabilite.

În cazul în care nu se reuşea comercializarea autoturismelor în România, acestea erau transportate în Republica Moldova unde erau comercializate prin intermediul unor cetăţeni moldoveni.

În ambele situaţii, autoturismele erau reclamate ca sustrase de pe teritoriul Ungariei de proprietarii de drept după neplata unui anumit număr de rate, în funcţie de prevederile contractelor de leasing sau împrumut, perioadă în care acestea erau comercializate în România sau Republica Moldova.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.