Perchezitii la un ONG din Bacau. Donatiile incasate nu au fost inregistrate in contabilitate si au fost folosite in interes personal


La data de 17 iunie a.c., polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Secției 1 Poliție Bacău, criminaliști şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judetului Bacău.

O percheziție a fost efectuată la sediul unei asociații şi 2 la imobilele folosite de președintele asociației, într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

În fapt, în perioada 2018 – în prezent, asociatia ar fi încasat mai multe sume de bani sub forma de donații de la persoane fizice și juridice, care nu ar fi fost înregistrate în evidența contabilă, fiind însușite în interes personal de bărbatul de 41 de ani.
          Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care și chitanțiere cu sume încasate de asociație în perioada cercetată, despre care există supiciunea ca nu sunt evidențiate ca venituri, contracte de sponsorizare sau contracte de donație încheiate în fals.
         Cercetările continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.