Perchezitii la hotii de curent electric din Bacau. Anchetatorii vizeaza nume grele

0

Luni dimineata au avut loc mai multe perchezitii la hotii de curent electric din judetul Bacau. Mai multe firme au fost controlate de politisti si peste 40 de persoane au fost aduse la Parchetul Judecătoriei Bacău pentru audieri.

Perchezițiile au început la primele ore ale dimineții, investigatorii vizând atât persoane din conducerea E.ON Energie – Bacău, cât și mai mulți oameni de afaceri ale căror firme sunt bănuite că ar fi beneficiat de pe urma furtului de energie aranjat cu șefii din E.ON.

La Parchet sunt audiați primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, patronul firmei de transport Dragoliv, dar și reprezentanți ai Elite Mob SRL, informațiile care circulă în mediul judiciar acreditând ideea că inclusiv Arena Mall s-ar fi aflat între beneficiarii furtului de energie (sediul Arena Mall a fost percheziționat în cursul dimineții de luni).

Numele lui Bogdan Chirițescu, fost șef al centrului de exploatare al E.ON Moldova Distribuție, se regăsește în dosar, acesta fiind audiat în cursul zilei de luni (citește mai multe AICI) alături de mai mulți oficiali ai E.ON.

Potrivit presei locale, descinderile lucrătorilor din Direcția Generală Anticorupție vizează și alte județe, la nivelul regiunii funcționând, după câte se pare, o adevărată rețea a furtului de energie electrică, sub complicitatea unor angajați din cadrul companiei germane.

Mascaţii au descins încă de la primele ore ale dimineţii la mai multe firme mari din tot judeţul Bacău, ai căror şefi sunt acuzaţi de furt de energie electrică. Totodată, vilele mai multor şefi ai EON Energie din zona Bacăului au fost perchezionate.Citeste mai mult: adev.ro/n53mrb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.