Perchezitii intr-un dosar privind afaceri ilegale cu lemn. Este vizata Holzindustrie Schweighofer. Reactia companiei

23 de perchezitii DIICOT in Bucuresti si 5 judete. Este vizata Holzindustrie Schweighofer

Conform DIICOT, au loc 23 de perchezitii in Bucuresti si in cinci judete, la persoane fizice si juridice (din care patru la sediile unor institutii publice) in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de deturnare a licitatiilor publice, evaziune fiscala, concurenta neloiala, taiere fara drept de arbori si alte infractiuni aflate in competenta acestei unitati de parchet. Judetele in care au loc perchezitiile sunt Alba, Suceava, Hunedoara, Brasov si Bihor.

La data de 30 mai 2018, politistii Inspectoratului General al Politiei Romane desfasoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala, o actiune pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in achizitionarea de lemn rotund fara provenienta legala sau a carui provenienta ilegala este disimulata prin unele documente justificative cu caracter nereal.

Pana in prezent, au fost identificate si conduse la sediul unitatii de parchet 10 persoane.

Din cercetari a reiesit ca persoane din conducerea societatii comerciale vizate, incepand cu anul 2011 si pana in prezent, ar fi coordonat activitatea de achizitii de lemn rotund de rasinoase provenit din taieri ilegale si deturnarea licitatiilor publice, de la foarte multi furnizori, din majoritatea zonelor impadurite ale Romanei. Aceste materiale lemnoase livrate de furnizori ar fi provenit, in majoritatea cazurilor, din taieri ilegale.

Prejudiciul prezumtiv cauzat bugetului public este de 25 de milioane de euro.

Reactia Holzindustrie Schweighofer

„Holzindustrie Schweighofer coopereaza cu autoritatile si ofera tot sprijinul in ancheta DIICOT comunicata pe 30 mai 2018. Principiul fundamental al companiei este de a respecta intotdeauna legea si reglementarile in vigoare din tarile in care opereaza. Compania pune la dispozitia autoritatilor toate informatiile necesare pentru buna desfasurare a anchetei in curs si sprijina autoritatile prin toate mijloacele sale pentru o solutionare corecta a investigatiei, pe baza unor date transparente. Compania nu a fost instiintata de obiectul acestei investigatii. Compania Holzindustrie Schweighofer este prima interesata in solutionarea rapida si corecta a acestei situatii.

La inceputul anului 2017, Holzindustrie Schweighofer a implementat un plan de actiune complex pentru a combate taierile ilegale si pentru a sprijini dezvoltarea unei industrii durabile a lemnului in Romania. Compania a investit 1 milion de euro in consolidarea securitatii lantului sau de aprovizionare prin masuri care depasesc cu mult cerintele legale si reglementarile in vigoare din Romania. La un an de la implementare, compania a facut public bilantul acestor masuri.” se arata intr-un comunicat Holzindustrie

 

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here