Perchezitii in Suceava si Bacau la contrabandistii de tigari. Opt persoane au fost retinute

La data de 15.05.2019, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor M. C., P. L. I., G. P., S. V. D., B. P, Ţ. T. D., B.I. şi B.M., într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Activitatea infracţională a membrilor grupului infracţional organizat a constat în introducerea de ţigarete de provenienţă extracomunitară, peste frontiera „verde” cu Ucraina, adiacentă localităţii Ulma, judeţul Suceava, şi comercializarea acestora către diverşi intermediari, care le-au distribuit spre vânzare pe piaţa neagră din ţara noastră.

În cadrul activităţilor de urmărire penală au fost realizate 32 de activităţi de confiscare legendată a diferite cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, totalizând 316.079 pachete cu astfel de ţigarete.

La data de 15.05.2019, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Iaşi şi Bacău au efectuat un număr de 26 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava şi o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Bacău.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 10.498 pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară, 59 telefoane mobile, 39 cartele telefonice, 4 autoturisme, suma de 37.250 lei şi 1.030 euro, 5 statii emisie-recepţie, 2 binocluri, 6 laptop-uri, 13 memory stick, 1 card microSD, 2 tablete, mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

Inculpaţii reţinuţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava şi patru dintre ei urmează să fie prezentaţi Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi I.J.J. Suceava.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comunicat DIICOT

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here