Percheziții în Onești și în alte orașe la o grupare specializată în contrabanda de țigări (VIDEO)


Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat la data de 27.04.2015  un număr de 28 de percheziţii pe raza localităţilor Focşani, Galaţi, Oneşti, Adjud, Fălticeni, Bârlad şi Vicovul de Sus în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în activităţi de contrabandă cu ţigări.

În aceeaşi cauză, în noaptea de 26/27.04.2015 s-a organizat o acţiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Adjud, a trei membri ai grupului infracţional organizat care derulau activităţii de transport a ţigărilor de contrabandă cu ajutorul unui autoturism de lux.

Doi dintre membri grupului infracţional nu numai că nu au respectat semnalele de oprire efectuate de organele de poliţie dar au şi forţat barajul forţelor de ordine amplasat pe drumul european E 85, încercând să lovească autospecialele şi ofiţeri de poliţie. În acest context, s-a utilizat armamentul din dotare, fiind executate focuri de avertisment. Cu toate acestea cei doi membri ai grupului infracţional au reuşit să spargă barajul şi profitând de avantajul oferit de autoturismul pe care îl deţineau au reuşit să părăsească zona infracţională.

Doi dintre cei în cauză au fost prinși,  față de cealaltă persoană continuându-se activitățile de urmărire.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna ianuarie 2015 s-a constituit un grup infracţional organizat în scopul comiteriii infracţiunii de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucrainiană.

Ţigările erau preluate de doi membri ai grupului infracţional organizat în zona judeţului Suceava, fiind apoi transportate, cu un autoturism, pe raza municipiilor Focşani şi Adjud unde erau predate reţelei de distribuţie, coordonată de către liderul grupării.

Ulterior o mare parte a ţigărilor erau valorificate en detail în pieţele din cele două localităţi, o altă parte fiind valorificată prin intermediul reţelei de distribuţie existentă pe raza municipiului Oneşti, dar şi către persoane din municipiul Galaţi.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de  750.000 lei, existând probe cu privire la faptul că grupul infracţional a preluat şi valorificat peste 120 de baxuri de ţigări (60.000 de pachete) de provenienţă Ucraina.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate un număr de 21.611 pachete de ţigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autorităţile fiscale ucrainene, suma totală de 328.000 lei, un număr de trei autoturisme de lux şi peste 30 de telefoane mobile – utilizate de membrii reţelei.

S-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore faţă de un număr de patru inculpaţi fiind formulată propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile ce va fi înaintată spre competentă soluţionare la Tribunalul Vrancea.

Sprijinul tehnic şi informativ  a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Galaţi şi Focşani, Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău şi Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Vrancea, Bacău şi Suceava.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.