Perchezitii in Municipiul Bacau, intr-un dosar de evaziune fiscala. Prejudiciul se apropie de 200.000 euro

0

În data de 7 martie 2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, în colaborare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău — Serviciul de Combatere a Infracțiunilor Economice, sprijiniți de unitățile de jandarmi din cadrul IJJ Bacău, au desfășurat cinci percheziții domiciliare în municipiul Bacău, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul achizițiilor intracomunitare.

Din investigațiile efectuate, s-a constatat că în perioada 2021-2022 a fost creat un circuit fictiv, implicând societăți din spațiul comunitar, având ca scop sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată aferentă unor achiziții în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei.

Investigațiile vizează patru persoane fizice și trei persoane juridice române. Prejudiciul estimat în cauză până în prezent se ridică la aproximativ 900.000 de lei, iar procurorul va analiza și va dispune măsuri asiguratorii.

Menționăm că, în conformitate cu actele procedurale efectuate, vom furniza detalii suplimentare atunci când împrejurările o vor permite. Este important de subliniat că aceste activități nu pot, în nicio situație, afecta principiul prezumției de nevinovăție.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.