Perchezitii in Comanesti la vanzatorii de articole pirotehnice. Peste 160 de kg de articole pirotehnice indisponibilizate de pollițiști


La data de 22 decembrie a.c. în intervalul orar 05.00 – 12.00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău, au organizat o acţiune pe linia respectării regimului articolelor pirotehnice și al armelor si al munițiilor.

         Polițiștii, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au pus în executare 4 mandate de percheziție, pe raza orașului Comănești, ocazie cu care au fost indisponibilizate, de la locuința unui bărbat de 47 de ani, articole pirotehnice, în greutate totală de aproximativ 10 kg și în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

        În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

        De asemenea, în orașul Târgu-Ocna a fost depistat, în flagrant delict, un bărbat de 45 de ani, din județul Dâmbovița, care avea asupra sa un pistol neletal, din categoria celor supuse autorizării și 150 diaboluri, de același calibru, deţinute și introduse în țară în mod ilegal pe care intenţiona să le comercializeze.

        În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată.

       Arma şi diabolurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

       Totodată, a fost depistat în flagrant delict, un tânăr de 31 de ani, din comuna Stănișești, care deţinea în vederea comercializării, articole pirotehnice fără a fi autorizat în acest sens.

       În urma inventarierii, au fost identificate articole pirotehnice în greutate totală de aproximativ 150 de kg, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, bunuri ce au fost ridicate în vederea confiscării

        În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.