Perchezitii in judetul Bacau. Sunt vizate mai multe persoane care efectuau plati pe internet cu carduri furate


Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Mureş, Bacău şi Suceava au efectuat 8 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea de fraude informatice.

La data de 7 august a.c., poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Mureş, Suceava şi Bacău, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Suceava şi Bacău, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni informatice.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe laptopuri, unităţi centrale şi medii de stocare a datelor, care ar fi fost folosite în activitatea infracţională. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2013, membrii grupării ar fi utilizat fraudulos datele unor carduri bancare pentru a efectua plăţi către diverşi comercianţi, prin intermediul internetului.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.