Perchezitii in Bacau si Vrancea, la un dealer de masini second-hand. Este acuzat de evaziune de peste 1.000.000 lei

0

În dimineața de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județele Bacău și Vrancea, într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, ce are ca obiect infracțiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

La data de 28 mai a.c., au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție, emise de Tribunalul Bacău, în județele Bacău și Vrancea, fiind vizate domiciliile a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani.

În cadrul perchezițiilor efectuate, până în acest moment, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă și înscrisuri. În cauză, vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în calitate de reprezentanți ai unei persoane juridice, persoanele cercetate ar fi omis evidențierea în actele contabile a achizițiilor intracomunitare de autoturisme second-hand de la parteneri din statele U.E. și a veniturilor încasate prin comercializarea acestora către diferite persoane fizice sau juridice din România, prin intermediul unor platforme de vânzări on-line, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat de peste 1.000.000 de lei, constând în T.V.A. și impozit pe venit nedeclarate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.