Perchezitii in Bacau, intr-un dosar de fals si inselaciune

0

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune.

La data de 7 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale și criminaliști, cu sprijinul Poliţiei municipiului Adjud, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Bacău, dintre care patru în comunele Corbasca, Sascut și Valea Seacă și unul în județul Vrancea.

La percheziţii au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri falsificate (permise de conducere, cărţi de identitate, poliţe de asigurare obligatorie auto, certificate de înmatriculare auto, acte de studii etc.), precum şi mai multe sisteme informatice folosite pentru falsificarea acestor înscrisuri.

De asemenea, polițiștii au ridicat şi un pistol neletal supus autorizării, pentru care nu a fost prezentată autorizaţie de deţinere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, un bărbat, de 47 de ani, din comuna Sascut, folosindu-se de aparatură proprie, ar fi falsificat mai multe documente de înmatriculare şi permise de conducere eliberate de diferite autorităţi din țări ale Uniunii Europene şi non-UE, pentru diferite persoane.

În baza mandatului de aducere, bărbatul a fost condus la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Bacău și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.