Percheziții domiciliare la bănuiți de tăiere ilegală și furt de arbori

0

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurala Onești, beneficiind de sprijinul BPFFP Bacau, au efectuat două percheziții domiciliare într-un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Din cercetări s-a stabilit că, în data de 25 februarie a.c., doi bărbați de 38 și 48 de ani, din comuna Dofteana, ar fi tăiat ilegal şi sustras mai mulţi arbori din pădurea Ocolului Silvic Tg. Ocna.

În baza mandatelor de percheziţie domiciliară au fost efectuate două percheziţii domiciliare la imobilele bănuiților, ocazie cu care au fost identificate 

29 de piese material lemnos esență larice cu diametre cuprinse între 16 și 38 cm despre care unul dintre bărbați a precizat că nu deține documente de proveniență.

În urma inventarierii materialului lemnos, a rezultat un volum de 9,214 mc cu o valoare de 2877,68 lei, acesta fiind ridicat și predat Ocolului Silvic Tg. Ocna.

Totodata în curtea imobilului bărbatului de 48 de ani a fost identificată o instalație de debitat material lemnos artizanală, pentru care nu deținea documente de funcționare legală.

Întrucât din investigațiile efectuate au existat suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul utilizează instalația de debitat material lemnos artizanală, în alt scop decât cel personal, în cauză s-a extins urmărirea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Totodata s-a luat măsura ridicării și indisponibilizării instalației de debitat artizanale în vederea stabilirii situației de fapt.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.