Perchezitii DIICOT in Bacau si Galati la o grupare specializata in trafic de persoane si minori

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

La data de 30.09.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bacău şi Galaţi, la locuințele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că, în cursul anului 2018, mai multe persoane, membri ai aceleiași familii, organizați sub forma unei antreprize cu roluri și atribuțiuni bine stabilite, derulate gradual și sistematic în scopul obținerii de venituri ilicite, au desfășurat activități de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Astfel, membrii grupării au racolat de pe teritoriul României și au transportat în mai multe state din UE mai multe tinere pe care le-au obligat să practice prostituția în folosul lor.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că persoanele vătămate au fost transportate pe teritoriul Suediei unde, prin amenințări și acte de agresiune repetate, au fost obligate să practice prostituția.

S-a reţinut faptul că, una dintre victime, a fost angajată ca bonă iar în momentul împlinirii vârstei de 18 ani, a fost convinsă de către membrii grupului să se deplaseze pe teritoriul Suediei sub promisiunea mincinoasă a găsirii unui loc de muncă.
Ajunsă în Suedia, aceasta a fost obligată să practice prostituția sub autoritatea și controlul violent al membrilor grupării.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au procedat la reținerea actelor de identitate aparţinând victimelor şi au aplicat corecții fizice unei alte victime, cu titlu demonstrativ, în scopul intimidării.

În urma acțiunii, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea unui inculpat pentru o perioadă de 24 de ore iar faţă de un alt inculpat s-a dispus măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operațiuni Speciale iar în activități au fost angrenați și specialiști din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Bacău.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here