Percheziții DIICOT în Bacău, într-un dosar de evaziune fiscală vizând firma ALFREDO FOODS

0

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au efectuat la data de 26.05.2015,  un număr de 23 de percheziţii domiciliare şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale de pe raza  municipiului Bucureşti, judeţelor Ilfov, Constanţa şi Bacău, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în vederea săvârşirii  infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

alfredo-foods_DIICOTÎn  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, reprezentanţii legali ai S.C. ALFREDO FRESH S.R.L. și  S.C. ALFREDO FOODS S.R.L. au constituit un grup infracţional organizat împreună cu mai multe persoane, în scopul organizării unor circuite financiare fictive de natură să asigure sustragerea societăţilor comerciale de la achitarea TVA aferentă comercializării pe piaţa internă a produselor alimentare achiziţionate din spaţiul intracomunitar. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că membrii grupului infracţional au creat un mecanism extrem de bine pus la punct, înfiinţând pe teritoriul României, prin intermediul mai multor persoane, zeci de societăţi comerciale cu un comportament de tip fantomă, care funcționau o scurtă perioadă de timp, fiind  interpuse în raporturile comerciale dintre furnizorii reali de marfă din Uniunea Europeană și beneficiarii finali S.C. ALFREDO FRESH S.R.L. și S.C. ALFREDO FOODS S.R.L.

Societățile cu comportament de tip „fantomă”, interpuse în lanțurile comerciale între furnizorii din spațiul comunitar şi societățile beneficiare S.C. ALFREDO FOODS S.R.L. și S.C. ALFREDO FRESH S.R.L., fie nu au funcționat la sediile sociale declarate, fie contractele privind sediile sociale erau expirate, multe dintre acestea neavând puncte de lucru și nici salariați. Sediile sociale erau formale, de cele mai multe ori fiind sediile unor cabinete de avocatură şi utilizate exclusiv pentru primirea corespondenței. În activitatea infracţională aceste societăţi comerciale au fost folosite pentru a simula tranzacţii comerciale, fiind interpuse între un furnizor extern și societatea care reprezenta adevăratul beneficiar al tranzacţiei. După o perioadă de timp, societăţile erau cesionate, de regulă tot unor cetățeni străini care deţineau calitatea de asociat/administrator la mai multe societăți comerciale şi care părăseau teritoriul țării la scurt timp după preluarea societăților.

Societăţile erau înfiinţate, de regulă, pe numele unor persoane greu de identificat, având cetăţenie străină sau pe numele unor persoane apropiate liderilor grupului infracțional, care acceptau să figureze în calitate de asociat/administrator, în schimbul unor sume de bani. Prejudiciul produs de către cele două societăţi comerciale  prin eludarea plăţii către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este de  aproximativ 12.000.000 euro. La data de 26.05.2015  procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Bucureşti  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii  pe o durată de 24 ore, faţă de inculpaţii LEONTE CĂTĂLIN ,VOICU MIHAEL, DĂRMĂNESCU MIHAI CRISTIAN (asociat și administrator la S.C. ALFREDO FOODS S.R.L.) şi NISTOR FLORIN DANIEL (asociat și administrator la S.C. ALFREDO FOODS S.R.L.).

La data de 27.05.2015  s-a propus Tribunalului București – Secția I Penală luarea măsurii arestului preventiv pe o durată de 30 zile față de cei 4 inculpați anterior menționați. Totodată,  procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Bucureşti  au  dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, față de  inculpații SOLIMAN AHMED HESHAM HUSSEIN, PASA MURAT , AL MADFAI A H JANKEER, KARATAS CEM, TADAL FAKDET, KERKUTLU MUZAFFER, BÎSCEANU ELENA DANIELA,  NICA MIHAELA DANIELA  şi SECELEAN IOLANDA MIRELA.

Menționăm faptul că în cauză sunt cercetate și alte persoane, inclusiv în calitate de suspecți, urmând a se stabili participația penală și vinovăția fiecărui membru a grupului infracțional investigat în prezenta cauză. În cauză s-au dispus măsurile care se impun în vederea luării măsurii asiguratorii a sechestrului, în vederea recuperării prejudiciului. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și Constanța, lucrătorilor antifraudă din cadrul Direcției Generale de Luptă Antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cât și ai Jandarmeriei Române.

*Sursă: Comunicat DIICOT


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.