Pentru a face economie la energie, primarul din Onesti a dat ordin ca doar o banda sa fie luminata


Primarii incep sa caute solutii pentru a economisi energie. Primarul Municipiului Onesti, Laurentiu Neghina, a decis sa lumineze doar o singura banda a strazilor centrale, astfel – spune el – se va reduce consumul de energie electrica.

Edilul sustine ca noul mod de facturare a energiei electrice va creste factura orasului cu 3.5 mil lei / an, astfel este obligat sa gaseasca solutii de economisire:

Urmare a crizei energetice care afectează tarile UE, implicit si tara noastră, prețurile energiei electrice continuă să crească. Așa cum bine stiti, decidentii au stabilit un nou mod de facturare care, odată aplicat, va duce la o crestere a facturii pentru Municipalitate cu aproximativ 3.500.00 lei/an, cost greu de achitat.

In acest context, începând cu data de 1 Septembrie 2022, suntem obligati să luam măsuri de reducere a consumului de energie electrică la nivelul Municipiului Onesti. Incercam o scadere cu 15% a consumului prin: bulevardele principale: b-dul Oituz, b-dul Republicii, str Mărășești, str Belvedere vor fi iluminate doar pe una dintre parti; pe stâlpii cu două lampi va ramane functionala doar una; Parcul Municipal Onești va fi iluminat pană la ora 23:00; reduceri de consum de cel puțin 30%, în toate clădirile administrative ce aparțin primăriei, inclusiv clădirea principală. Iluminatul public nu va fi oprit, siguranța cetățenilor este prioritară pentru mine!” a declarat Neghina

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.