Pe 21 ianuarie se va produce o eclipsa totala de Luna, care va fi vizibila si in Bacau

În dimineața zilei de 21 ianuarie 2019 se va produce o eclipsă totală de Lună, care va fi vizibilă și din țara noastră.

Publicitate

Eclipsele de Lună se produc atunci când Soarele, Pământul și Luna se aliniază, Luna intrând astfel în umbra Pământului. Dacă Luna intră (parțial sau total) în conul de umbră al Pământului, ea se întunecă și capătă o nuanță roșiatică, atunci, se produce o eclipsă parțială sau totală de Lună.

Dacă Luna intră doar în conul de penumbră a Pământului, întunecarea ei este mai puțin vizibilă, atunci producându-se o eclipsă de Lună prin penumbră.

Eclipsa totală de Lună din 21 ianuarie 2019 va începe la ora 4:36, când Luna va începe să intre în penumbra Pământului. Faza de eclipsă parțială va începe la ora 5:34, când Luna va începe să intre în conul de umbră al Pământului.

Faza de totalitate a eclipsei va începe la ora 6:41 când Luna va fi intrată deja în totalitate în umbra Pământului, iar maximul eclipsei se va produce la ora 7:13. Faza de totalitate a eclipsei se va termina la ora 7:43, când Luna va începe să iasă din conul de umbră a Pământului, iar faza de parțialitate se va sfârși la ora 8:51, când Luna va fi ieșită deja în totalitate din conul de umbră a Pământului, eclipsa terminându-se la ora 9:48, când Luna va ieși și din penumbra Pământului.

Dacă cerul va fi senin, din Bacău eclipsa se va putea observa în condiții bune până la ora 7:48, moment în care va răsări Soarele.

Vă așteptăm să vizitați expozițiile Observatorului Astronomic „V. Anestin”, situat în str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8.

Comunicat  Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacau

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here