Pavăl Holding, vehiculul de investitii al fratilor Paval de la Dedeman, si-a majorat profitul in 2023 cu 52%

0

Pavăl Holding, firma de investiții deținută de frații Adrian și Dragoș Pavăl, cunoscuți pentru fondarea gigantului Dedeman și pentru implicarea lor puternică în domeniul imobiliar, a înregistrat un profit net de 461 milioane euro, în 2023. Conform rapoartelor financiare, profitul net a atins suma de 2,3 miliarde de lei, marcând o creștere impresionantă de 52% față de anul precedent.

În același timp, veniturile totale ale companiei au înregistrat o creștere semnificativă, ajungând la 2.332.541.860 de lei în comparație cu 1.713.617.724 de lei înregistrate în 2022. De asemenea, compania a redus cheltuielile cu 87%, acestea ajungând la doar 24 de milioane de lei. Compania are un singur angajat.

Pavăl Holding este platformă principală pentru investițiile fraților Pavăl, inclusiv pe piața de capital, unde aceștia sunt activi în companii precum Alro Slatina, Transelectrica, Purcari și Vrancart. Structura deținerii în cadrul holdingului este divizată, Dragoș Pavăl controlând 60% din acțiuni, în timp ce Adrian Pavăl deține 40%.

De asemenea, Pavăl Holding este unicul acționar al Dedeman, cel mai important retailer de bricolaj din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.