Patriot RP – drona ”made in Bacău” cu care agricultorii pot stropi sau monitoriza culturile

0

O companie din Bacău a reușit să vină pe piață cu un aparat de zbor dedicat mai multor activități agricole, precum aplicarea fertilizanților sau a erbicidelor. Drona a fost denumită Patriot RP și poate fi completată și cu o cameră de luat vederi, ajutând astfel la monitorizarea culturilor.

Produsul companiei din Bacău a fost realizat în parteneriat cu o firmă din China și a fost prezentat la o reuniune locală a fermierilor, unde a atras instant atenția tuturor celor prezenți.

Potrivit lui Ion Neculcea, inițiatorul proiectului, între noutățile tehnice de care dispune drona se numără „un sistem de pulverizare foarte fină, sub formă de ceață, deasupra culturilor și până la nivelul solului, fapt ce permite, concomitent cu o creare de curenți de aer care să ridice și agite plantele, eficiența lucrării și pe partea inferioară a frunzelor plantelor, nu numai deasupra lor”.

neculcea”Capacitatea ridicată de pulverizare pe terenurile cultivate este, prin cele șase duze având lungimi de 6 metri, de aproximativ un hectar pe minut. Patriot RP, dispunând de un sistem de stabilitate înaltă la punct fix, poate decola și ateriza vertical la punct fix, fiind lesne de folosit și pe terenuri accidentate ori având surplus de apă. Poate transporta, într-o ascensiune până la 200 de metri înălțime, un rezervor de 10 litri de pulverizat, având o autonomie de zbor de aproximativ 20 de minute, asigurată prin cele opt motoare de doi acumulatori reîncărcabili pe teren în aproximativ o jumătate de oră, de la generatoare de curent având un consum de 0,5 litri de motorină într-o oră. Dacă există acumulatori de rezervă, aceștia pot fi montați în doar un minut”, a spus Ion Neculcea.

Sursa: agrointel

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.