Pasagerii, incantati de reconectarea cu Roma prin cursele regulate de pe Aeroportul Bacau. Ce urmeaza?

13

Un reporter de la Realitatea.md a discutat cu pasagerii care au ales sa calatoreasca de la Roma la Bacau prin noua cursa regulata, operata de AeroItalia. Acestia au declarat ca sunt incantati de noua ruta si isi doresc cat mai multe conexiuni din Bacau.

Era necesară”, „E nou”, „Pare super-modern față de ce era”, „E foarte bine, că nu aveam legătură”, „Suntem bucuroși, pentru că era nevoie”, au spus pasagerii care au reușit să zboare de la Roma la Bacău după redeschiderea cursei regulate.

In acest moment, de pe Aeroportul Bacau se zboara catre Londra – Anglia, Milano – Italia si Roma – Italia. De asemenea, exista chartere care zboara catre Antalya, pe perioada sezonului de vacante. Potrivit unor informatii pe surse, din toamna, exista mari sanse sa se deschide noi rute, prima fiind spre Bruxelles iar apoi se incearca conectarea cu Torino.

Aeroportul din Bacau este unul dintre cele mai moderne din tara si cu siguranta cel mai dotat si nou aeroport din zona Moldovei. Din cauza razboiului si a inchiderii aeroportului din Chisinau, cursele din zona Moldovei s-au mutat la Iasi si Suceava, intrucat sunt mai aproape de granita cu Ucraina. Conditiile de pe cele doua aeroporturi – din Iasi si Suceava – sunt mult sub cele de pe Aeroportul din Bacau – acestea nefiind modernizate. Pasagerii se inghesuie in aerogari, iar la Iasi – de exemplu – parcare este inchisa, din cauza unor lucrari de modernizare.

In ultimii ani, in Aeroportul Bacau s-au investit 75 de milioane de euro – fonduri europene – bani cu care s-a construit o aerogara de ultima generatie, o pista noua la ultimele standarde si dotari conform ultimelor standarde ( sistem de ghidare etc). Odata cu finalizarea Autostrazii Moldovei – A7 Ploiesti – Pascani – Bacaul va deveni mult mai accesibil datorita drumului de mare viteza, astfel ca numarul de destinatii de pe aeroportul Bacau va creste.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

13 comentarii

 1. Va lăudați ca ati investit. Intr-adevar, asa este. Ați investit, l-ati modernizat și l-ati închis . De ce oare , la noi în tara, când ceva este bun și funcționează, se închide????
  Mai erau atât de multe zboruri spre diverse locații căci romanii noștri sunt împânzite peste tot în lumea asta , de nevoie.
  Și când sa vina și ei în liniște la familiile lor stau înghesuiți și condiții inumane în aeroporturi supraaglomerate, gen Iași.
  Faceți tot posibilul și reduceți lucrurile pe făgașul lor ca se poate dacă exista voința.
  În toate tarile civilizate exista respect fata de proprii cetățeni mai puțin la noi .
  Politica pe care o faceți în interesul personal și ds grup, ne aduce întotdeauna doar noua, oamenilor de rand, tot felul ds probleme, ca și acum.

 2. Mult mai frumos si modern ca multe din Europa si crdeti-ma am mers in toata lumea.pacat ca nu are curse.ar fi bine sa legati si zonele din jur cu curse regulate spre aeroport – vrancea neamt etc

 3. Aeroportul din Bacău a pierdut mult în pandemie, dar acum când s-a terminat de ce nu contractează zboruri și spre alte destinații? Germania, Spania, Franța? Una pe săptămână ar fi suficient și pasageri vor fi!

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.