Partidul România Unită s-a format și în Bacău. PRU spune că s-a inspirat din ideile lui Nicolae Iorga

3

Grupul de inițiativă locală a Partidului România Unită (PRU) s-a întrunit sâmbătă la prânz, în prezența deputatului Bogdan Diaconu, liderul formațiunii politice aflată-n plin proces de constituire. Conducerea PRU susține că are ca doctrină un „naționalism luminat”, inspirat din ideile marelui istoric Nicolae Iorga și că promovează unirea României cu Basarabia. Fost deputat PSD, Diaconu a declarat că principala vulnerabilitate a României este corupția și că partidele tradiționale sunt „găști de interese nelegitime”. 

PRU prezidiu Bc - 1 nov. 2014Organizația Bacău a PRU a luat naștere odată cu plecarea mai multor foști membri ai PER din grupul care l-a susținut în trecut pe consilierul local Cristi Manolache, trecut la rându-i la UNPR. Comitetul de inițiativă locală a PRU este agregat în jurul lui Valentin Coca, Cristian Pădurariu, Ionuț Coman și Iulian Pichiu, foști susținători ai „ecologistului” Manolache. La întrunirea de sâmbătă a comitetului a participat conducerea centrală a PRU, compusă din deputatul Bogdan Diaconu, prim-vicepreședintele Vlad Hogea și vicepreședintele Dumitru Bădrăgan.

Diaconu a declarat că filozofia partidului este inspirată din doctrina „național-democrată” promovată de istoricul Nicolae Iorga în perioada interbelică și că orientarea PRU este proeuropeană. Liderul formațiunii a mai spus că la originea crizei statului român se află trei crize secundare: identitară, morală și demografică. „Naționalismul ultimilor 25 de ani a făcut mari deservicii României, a fost chiar cu accente delirante. A făcut mult rău ideii de patriotism”, a remarcat deputatul, adăugând că Europa cunoaște un reviriment al naționalismelor în state ca Franța, Marea Britanie, Suedia sau Austria. „PRU este un anticorp al societății la devianțele morale induse de decidenții politici vremelnici. Europa a încăput pe o cale greșită. Europa traversează cele trei crize morală, identitară și demografică. Renașterea naționalismelor e răspunsul firesc al țărilor UE la greșelile pe care le fac decidenții de la Bruxelles”, a mai spus Diaconu.

sigla PRU - TepesMult mai critic s-a dovedit prim-vicepreședintele Vlad Hogea. De profesie istoric, Hogea a trecut în revistă istoria recentă a României, remarcând că PRU este „majoritatea morală tăcută a societății românești”. Prim-vicepreședintele PRU a afirmat că naționalismul nu trebuie confundat cu extremismul politic și că partidul nou-format este ultimul tren al României spre normalitate.  „Astăzi, România unită este un deziderat. Țara e divizată între băsiști și nebăsiști, între anteniști și neanteniști, intelectuali și muncitori, pensionari și angajați. Unde sunt sindicatele anilor 90? Unde sunt ligile studenților din anii 90? Nu putem schimba în bine România doar privind la televizor”, a declarat Vlad Hogea.

PRU are drept siglă portretul lui Vlad Țepeș suprapus peste România și Basarabia, unite. Partidul urmează a se înregistra la Tribunalul București,  membri săi demarând o acțiune de strângere de semnături în acest sens. Numărul minim de semnături cerut de lege este de 25.000, însă Diaconu a declarat că va prezenta în instanță 50.000 de semnături pentru a nu avea surprize neplăcute. Liderii formațiunii politice s-au remarcat prin critici virulente la adresa politicienilor UDMR și a agendei politice asumată de șefii tuturor partidelor maghiare din țară. Atât Diaconu, cât și Hogea au susținut că principala vină a menținerii UDMR la guvernare aparține, în principal, partidelor românești și corupției liderilor politici români. Ilustrativ, a susținut Diaconu, e chiar cazul Bacăului care, din cauza corupției politice endemice, a decăzut la toate capitolele, transformându-se, din fosta capitală economică a Moldovei, într-un oraș oarecare.

3 COMENTARII

  1. Este foarte bine ca PRU reuseste sa se coaguleze si in Bacau.Trebuie sa apara schimbari radicale la nivel de tara pina in cele mai indepartate catune ale Ei.Europa nu ne-a sprijinit interesele noastre nationale, dimpotriva ne-am simtit in interiorul ei cetateni de mina a doua.Viitorul civilizat in care am nazuit s-a destramat ca un fum si am inteles ca numai prin noi insine putem reconstrui tara si viitorul natiunii romane.Numai prin noi insine putem sa conservam datinile ,obiceiurile,insasi fiinta nostra nationala.Urez succes deplin PRU Bacau si organizatiilor sale din intraga tara!

  2. @ Marian Sandu…cunosc cativa dintre ei,cei de la Bacau, si iti pot spune ca te inseli.Sunt tineri, cu tinuta morala, care nu au dorit sa se predea USD-ului sau care nu au simtit niciodata mirosul ciolanului pentru al cauta acum . Am fost invitat la Bacau dar Iasul,oras romantic,mi-a redus pofta de politica . Baietilor le urez succes,in nebunia asta politica,dar este nebunia lor ! Presimt ca romanii vor schimba generatia politica in 2016,iar ei pot fi o solutie !

  3. pe scurt : un traseist fost lingusitor Voiculescu Felix cu fripturistii de la partidele de doi bani si vor la ciolan… si haidaha cu nationalismul „modern” ( de secol 19 ) …pana asemenea specimene vor sa faca politica in Romania nu avem nici o sansa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.