Partidul lui “domnu’ Dan” vrea sa strice jocurile in Bacau. Cine sunt candidatii PP-DD la parlamentare.

1
Florin Condurateanu
Florin Condurateanu

Oamenii cu care PP-DD Bacau va aborda scrutinul parlamentar din 9 decembrie au fost prezentati in cadrul unei conferinte de presa organizata joi in sala mare a Palatului Administrativ. Imboldul celor 14 candidati (10 la deputatie, 4 la senat) pare sa fie lupta anti-sistem, o partitura cu care seful PP-DD, realizatorul TV Dan Diaconescu, a ridicat audientele OTV in ultimii ani. Lupta anti-sistem a fost evocata de Angela Bogea (candidat colegiul 1 deputati), fost fruntas al PRM Bacau. Aceasta a declarat ca PP-DD urmeaza un traiect similar cu cel al PRM si ca partidul va lupta impotriva celor care, timp de 20 de ani, au profitat de pozitiile de putere dobandite secatuind poporul.

Apeland la diverse clisee culturale (poetul G. Bacovia, Tristan Tzara etc), ziaristul Florin Condurateanu (candidat colegiul 3 deputati) a incercat sa motiveze decizia de a candida in judetul Bacau. El a afirmat ca PP-DD este “singurul partid care n-are o pata de dalmatian” intre candidati si ca “Romania trebuie sa se ridice din propria cenusa”.

Jurnalisti si fermieri

Ioan Melinte
Ioan Melinte

Ioan Melinte, unul dintre candidatii grei ai PP-DD (candidat colegiul 5 deputati), s-a declarat satul de promisiunile pe care politicienii le-au tot facut in ultimii 20 de ani. Melinte a relatat ca va candida intr-o zona saraca, “unde-ti rupi masina pe drumuri”.

“Am plecat de la munca de jos. Impreuna cu familia mea am o afacere in acel colegiu. M-am batut pentru fermieri, pentru agricultori si la un moment dat am devenit incomod. In zona respectiva iti strici masina pe drumuri. De 20 de ani tot au venit cu promisiuni ca vor face si iata ca acolo nu s-a facut nimic”, a afirmat Melinte.

Razvan Sendrea
Razvan Sendrea

Intre candidatii PP-DD la parlamentare se numara si doi (fosti) jurnalisti bacauani: Razvan Sendrea (candidat colegiul 8 deputati), respetiv Cristi Aioanei (candidat colegiul 9 deputati). Sendrea, care in vara a candidat la presedintia Consiliului Judetean din partea PP-DD, a declarat ca intra in lupta electorala cu convingerea ca partidul poate face ceva pentru oameni, calificand drept “abordabil” colegiul 8.

 

Cristinel Aioanei
Cristinel Aioanei

De cealalta parte, Cristi Aioanei a recunoscut ca misiunea sa este mai degraba imposibila (va candida impotriva lui Viorel Hrebenciuc – USL), dar ca va incerca sa transforme candidatura si lupta electorala intr-o misiune posibila. “Ca fost sportiv, nu-mi lipseste curajul si de ce nu o anumita doza de nebunie. Dupa 10 decembrie voi vedea daca voi mai face politica”, a spus el.

 

 
Lista de candidati PP-DD la alegerile parlamentare

Camera deputatilor

Colegiul 1 – Angela Bogea

Colegiul 2 – Vasile Cautis

Colegiul 3 – Florin Condurateanu

Colegiul 4 – Irina Ungureanu

Colegiul 5 – Ioan Melinte

Colegiul 6 – Janica Gioacas

Colegiul 7 – Miron Smarandache

Colegiul 8 – Razvan Sendrea

Colegiul 9 – Cristi Aioanei

Colegiul 10 – Ioan Dascalu

 

Senat

Colegiul 1 – Adina Iancu

Colegiul 2 – Vasile Ilie

Colegiul 3 – Florin Danila

Colegiul 4 – Marcel Bujor

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.