Partia de schi „Nemira” trece de la CJ Bacau in administrarea Primariei Slanic-Moldova


Sezonul de schi 2021-2022 s-a incheiat, iar odata cu finalul sporturilor de iarna, partia de schi ,,Nemira” din statiunea Slanic-Moldova va trece din administrarea Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau (SPJPTCAS), in administrarea Primariei orasului Slanic-Moldova, cu incepere din data de 01. 04. 2022, conform unei hotarari a Consiliului JudeteanBacău,

Pârtia de schi ,,Nemira” a fost realizată de CJ Bacău, în parteneriat cu Primăria orașului-stațiune Slănic-Moldova, în cadrul proiectului „Schi Parc Slănic Moldova”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă si promovarea turismului; DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Finanţarea acestui proiect a fost asigurată atât din fonduri europene, cât şi prin contribuţia CJ Bacău, în parteneriat cu UAT Slănic-Moldova, care a pus la dispoziție terenul aferent. Pârtia a fost construită pe versantul nordic al Munților ,,Nemira” (între 470 și 725 metri altitudine) și a fost deschisă în decembrie 2014, având o lungime pe înclinare de 1. 414 m, lăţime medie de 38 m, o diferenţă totală de nivel de 240 metri şi o pantă medie de 17,6%, înclinaţie ce o încadrează în categoria pârtiilor uşoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.