Parlamentul European a condamnat agresiunea rusa din Ucraina. Dragos Benea: „Nu reprezintă doar o încălcare gravă a dreptului internațional, ci și un moment de cotitură în privința securității pe continentul european”


Parlamentul European a adoptat, marti, o rezolutie cu referire la Ucraina, prin care a acordat statutul de tara candidata la UE si continuarea eforturilor de integrare in piata unica. De asemenea, Parlamentul a cerut noi sanctiuni pentru Rusia si Belarus.

Europarlamentarul Dragos Benea condamna actiunea rusa in Ucraina si spune ca Romania are garantia ca „nu vom fi lasati niciodata singuri”, multumita faptului ca facem parte din UE si NATO:

„Am aprobat, astăzi, în Parlamentul European (PE) Rezoluția prin care este condamnată cu fermitate agresiunea rusă din Ucraina, o invazie militară care nu reprezintă doar o încălcare gravă a dreptului internațional, ci și un moment de cotitură în privința securității pe continentul european în totalitatea sa. Începând din 24 februarie 2022, ziua când Ucraina și Kievul au devenit ținta unor operațiuni militare ruse de proporții, puține vor mai fi cum au fost până acum. Pentru România, mai ales în contextul conflictului armat din statul vecin, dublul nostru statut de țară membră NATO și UE capătă cu totul alte semnificații și valențe, cele două „cluburi” occidentale din care facem parte fiind garanția că nu vom fi lăsați niciodată singuri.

Un NATO puternic ancorat și consolidat pe flancul estic, precum și o UE curajoasă politic în acceptarea de noi membri sunt de dorit, la acest moment, atât pentru România, cât și pentru echilibrul continentului european. Nu am fost de acord cu aprobarea unui amendament prin care Federația Rusă era considerată „stat paria”: poporul rus nu are nicio vină sau răspundere încât să primească o astfel de etichetă depreciativă. Dârzenia președintelui Zelenski, care a intervenit în plenul PE printr-un mesaj video, rămâne o inspirație pentru toți cei care aspiră să aibă un cuvânt de spus în conducerea statelor membre și, de ce nu, la nivel european în egală măsură.” a precizat europarlamentarul Dragos Benea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.