Parlamentarii de Bacau si-au luat certificatele. Alesii PP-DD au lipsit de la ceremonie.

0

procente_bacauConducerea Biroului Electoral Judetean (BEJ) i-a “certificat” pe parlamentarii alesi in urma alegerilor din 9 decembrie. 18 la numar, 13 deputati si 5 senatori, parlamentarii Bacaului si-au luat in primire certificatele doveditoare ale castigarii alegerilor, cu care se vor prezenta – pe 19 decembrie – la intrunirea Parlamentului, convocat de presedintele Traian Basescu. De la evenimentul desfasurat in sala de sedinte a Palatului Administrativ au lipsit parlamentarii PP-DD (3 la numar; 2 deputati si un senator); dar si social-democratii Iulian Iancu (deputat colegiul 8), Dan Tataru (senator colegiul 3), respectiv Damian Draghici (senator colegiul 4). A lipsit, de asemenea, senatorul colegiului 1 – fostul viceprimar Dragos Luchian.

Ceremonia a fost condusa de judecatorul Ovidiu Vasilica Pralea, presedintele BEJ. La eveniment au participat primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache (PNL), precum si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea (PSD).

In urma alegerilor din 9 decembrie, judetul Bacau are 18 parlamentari, din 14 colegii uninominale. Toate cele 14 colegii au fost castigate de USL, ARD dobandind un singur mandat, de deputat, prin onesteanul Valerian necula_hrebenciucVreme (colegiul 6 deputati). PP-DD, supriza parlamentarelor, a depasit ARD in 12 din cele 14 colegii, obtinand 3 mandate de parlamentari (2 deputati si un senator).

Parlamentul a fost convocat de presedintele Traian Basescu miercuri, 19 decembrie, de la ora 13.00

[nggallery id=71]

PARLAMENTARI DE BACAU (lista definitiva):

Senat:
1. Dragos Luchian – USL
2. Vasile Nistor – USL
3. Dan Tataru – USL
4. Damian Draghici – USL
5. Marcel Bujor – PPDD

Camera Deputatilor:
1. Nicu Marcu – USL
2. Cosmin Necula – USL
3. Lucian Ciubotariu – USL
4. Lucian Sova – USL
5. Viorica Marcu – USL
6. Constantin Avram – USL
7. Ionel Palar – USL
8. Iulian Iancu – USL
9. Viorel Hrebenciuc – USL
10. Gabriel Vlase – USL
11. Miron Smarandache– PPDD
12. Ioan Melinte – PPDD
13. Valerian Vreme – ARD

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.