Parintii il contrazic pe ministrul Cimpeanu: „Orice încercare de constrângere ori de obligare reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a prevederilor Constituţiei României

   

O stire care anunta ca parintii pun presiune pe profesori sa se vaccineze, altfel vor preda online, a starnit un val de nemultumiri. Mai mult, ministrul Educatiei Cimpeanu a afirmat intr-o conferinta ca exista „presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor”, ca reluarea școlii cu prezenţă fizicăsă fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”.

   

Alianta Parintilor a reactionat dur la acest fake-news:

„Domnule Ministru Sorin Cîmpeanu,Alianţa Părinţilor a luat cunoștinţă de faptul că, într-o recentă conferinţă de presă, aţi afirmat căexistă o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor”, ca reluarea școlii cu prezenţă fizicăsă fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”. Aţi afirmat, de asemenea, că această presiune este „justificată, dintr-o perspectivă”.În acest context, vă aducem la cunoștinţă poziţia Alianţei Părinţilor:

Nicio categorie socială nu are dreptul, din punct de vedere moral sau juridic, să exercite asupra altei categorii sociale presiuni de natură să limiteze acesteia dreptul la muncă sau la liberă decizie privind sănătatea personală. Considerăm că avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării uneicategorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși.

Orice încercare / formă de constrângere ori de obligare, directă sau indirectă, a oricărei categorii sociale de a se vaccina, indiferent de motivele invocate de către autorităţi, reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a prevederilor Constituţiei României și a tuturor legilor subsecvente cu privire la drepturile și libertăţile fundamentale ale persoanei. Ne așteptăm, domnule Ministru, să revizuiţi poziţia exprimată anterior și să luaţi decizii cu privire la reluarea cursurilor în deplin respect faţă de corpul didactic, pe a cărui muncă este clădit sistemul de învăţământ.Comitetul Director al Alianţei Părinţilor” a transmis Alianta Parintilor

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here