Parintele Ioachim a oferit sectiei de neonatologie a SJU Bacau un oximetru cerebral-somatic


Luni, 11 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oferit secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgențe Bacău un oximetru cerebral-somatic Masimo, cu 5 componente, achiziționat cu sprijinul donațiilor făcute de credincioșii din 34 de parohii din Protoieria Bacău.

La evenimentul organizat astăzi la Spitalul Județean Bacău au participat, din partea unității medicale, managerul SJU Bacau, ec. George Adrian Popa, Director Medical Dr. Lupu Lenuș Adina, medic șef al Secției de Neonatologie Dr. Husac Camelia Ileana – medic primar și medici coordonatori ai secțiilor din cadrul maternității Bacău. Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a fost însoțit de o delegație formată din pr. Ilarion Mâță, consilier al Sectorului social-filantropic, pr. Ciprian-Ioan Ignat, Secretar eparhial, pr. Eugen-Ciprian Ciuche, protoiereu al Protopopiatului Bacău, Pr. Dan Rusu, preot de caritate în cadrul SJU Bacău și câțiva preoți băcăuani.

Achiziționarea acestui aparat a fost posibilă în urma mobilizării a 34 dintre parohiile Protoieriei Bacău (25 urbane, 9 rurale), care, pe parcursul lunii pentru viață, luna martie a.c., au organizat colecte în cadrul proiectului „Pentru mămici și pentru cei mici”. După ce, la finalul lunii martie, au fost oferite donațiile constând în trusouri pentru mame și nou-născuți, la începutul lunii în curs a fost achiziționat un oximetru cerebral-somatic, în valoare de 10.000 de euro, care folosește o tehnologie inovatoare și reprezintă o metodă nouă, fundamentală de achiziționare, procesare și raportare cu acuratețe ridicată a saturației oxigenului și a ratei pulsului, în mod particular în condiții dificile. Acesta integrează tehnologii non-invazive, de obicei găsite pe mai multe dispozitive separate, într-un singur monitor de funcții vitale cuprinzător și puternic.” a transmis Arhiepiscopia Romanului si Bacaului

Sursa: eprb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.