Parchezitii in Bacau, Brasov , Mehedinti , Iasi si Gorj : sunt cautati falsificatorii de bani si de acte de identitate


Politistii fac marti , 25 octombrie 2011 , 29 de perchezitii in judetele Bacau , Brasov , Mehedinti , Iasi si Gorj , in cadrul unei operatiuni ce priveste activitatea unor grupari specializate in falsificarea de monede si inscrisuri.

Gruparile respective sunt suspecte ca falsifica si pun in circulatie bancnote false romanesti si straine , fac fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata , uz de fals si inselaciune.

In Brasov au loc cele mai multe perchezitii , respectiv 24.

Prin extinderea cercetărilor, au rezultat indicii că unul dintre suspecţi a falsificat, prin utilizarea unui număr de 377 de identităţi fictive, acte de identificare (cărţi de identitate şi permise de conducere) precum şi contracte de vânzare-cumpărare sau de închiriere. Acelaşi suspect este bănuit că a confecţionat acte de identificare false – cărţi de identitate şi permise de conducere, pentru 22 de persoane date în urmărire generală sau împotriva cărora au fost emise mandate europene de arestare ori aflate în curs de cercetare penală sau având documentele reţinute sau suspendate de autorităţi, cunoscând situaţia în care se aflau acestea, activitate de natură să îngreuneze depistarea acestora sau urmărirea penală.

Documentele false s-au folosit pentru achizitionarea de telefoane mobile de lux , inducand in eroare operatorii de telefonie mobila.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.