Parchetul Militar i-a trimis in judecata pe fostii lucratori ai SRI care au omorat in bataie un hot de fier vechi

0

Cei patru fosti lucratori ai SRI, 3 soldati gradati voluntari si un ofiter, care in toamna anului trecut au omorat in bataie un hot de fier vechi, au fost deferiti justitiei. Lucratorii, incadrati la SRI Timis, au fost trimisi in judecata de Parchetul Militar, fiind trecuti in rezerva de catre institutie care a sesizat ca fostii lucratori au actionat “cu depăşirea nejustificată a limitelor de reacţie prevăzute de normele interne ce reglementează astfel de situaţii, în contradicţie flagrantă cu conduita stabilită de legile şi regulamentele militare şi de valorile Serviciului Român de Informaţii”. Cazul a fost facut public in urma cu mai multe zile, cand presa centrala a relatat cum in octombrie 2011 un om al strazii, insotit de alti doi barbati, au luat cu “asalt” un obiectiv al SRI Timisoara. Hotii au fost surprinsi de personalul de paza in timp ce incercau sa sustraga mai multe materiale. Cele 3 persoane ar fi fost batute pentru a-si recunoaste fapte, precum si pentru a divulga motivatia actiunii de furt.

Mort in urma hemoragiei interne

Unul dintre hoti, arata rechizitoriul Parchetului Militar, ar fi fost batut mai rau si amenintat ca, daca nu va colabora, va fi impuscat si ingropat in curtea SRI Timis. Raportul medico-legal atesta că victima a murit din cauza hemoragiei interne suferite în urma loviturilor. În incident au fost implicați trei caporali și un locotenent colonel. Potrivit avocatului Călin Stănciulescu, cei trei soldati au declarat că nu au făcut altceva decât să execute ordinul dat de superior. În caz contrar, susțin aceștia, ar fi fost amenintati cu cercetarea disciplinara. În urma incidentului, toți cei patru au fost trecuți în rezervă și sunt acum judecați pentru lovituri cauzatoare de moarte și purtare abuzivă.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de SRI, evenimentul petrecut in urma cu un an la Timisoara ar avea “un caracter de unicitate” la nivelul institutiei. Aceasta a denuntat comportamentul fostilor angajati, care au facut obiectul unei anchete interne derulate cu celeritate.

“Pentru a nu interfera cu procedurile judiciare aflate în desfăşurare şi a nu afecta în nici un fel bunul mers al justiţiei, pe tot parcursul investigaţiei şi judecării cauzei, instituţia noastră a respectat şi va respecta, conform legii, restricţiile referitoare la comunicarea de date din dosarul penal care are ca obiect acest eveniment”, se precizeaza in comunicatul dat publicitatii de institutie.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.