Parchetul, in cazul celor doi copii ucisi de propriul tata: „Cercetarile penale continua in vederea depistarii autorului si pentru stabilirea imprejurarilor in care a intervenit decesul celor doua victime”


La trei zile de la cumplita crima petrecuta la barajul Racaciuni, autorul nu a fost inca identificat. Potrivit unor surse, cel mai probabil, acesta s-a aruncat in apa, impreuna cu cei doi copii.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau a transmis opiniei publice ca cercetarile penale continua pentru depistarea si prinderea faptasului dar si pentru aflarea tuturor datelor despre cum s-au petrecut cele doua crime. Va reamintim ca duminica, dupa o cearta in familie, un tata si-a luat cei doi copii minori ( 3 ani / 5 luni ) si i-a aruncat in apa. Din nefericire, micutii si-au pierdut viata :

La data de 08.05.2022, ora 13:12, organele de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, au fost sesizate prin apel la numărul unic de urgenţă 112, de către numita F.L., cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile, soţul său, în vârstă de 31 de ani, a plecat de la domiciliul comun, situat în comuna Pânceşti, sat Soci, jud. Bacău, împreună cu cei doi copii minori ai lor, în vârstă de 3 ani, respectiv 5 luni, ameninţând că se va sinucide împreună cu aceştia.

La ora 13:26 un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Corbasca, având informaţii că tatăl minorilor intenţionează să se deplaseze în direcţia canalului de fugă din zona podului ce traversează râul Siret, dintre localităţile Răcăciuni şi Pânceşti, au ajuns la faţa locului, ocazie cu care au identificat lângă pod autoturismul cu numărul de înmatriculare BC 91 FML, iar la o distanţă de aproximativ 150 de metri, în apă, se aflau minorii F.D.C şi F.M.V., în stare de inconştienţă.

Cele două victime au fost extrase din apă şi supuse manevrelor de resuscitare, manevre ce au fost continuate şi de către echipajul de intervenţie SMURD sosit la faţa locului, însă ambii copii au fost declaraţi decedaţi. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a fost înregistrat dosarul penal cu numărul 279/P/2022, iar prin ordonanţa procurorului din data de 08.05.2022 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, în forma violenţei în familie, prev. de art. 189 alin.1 lit. f din C.p. rap. la art. 199 alin.1 din C.p.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău din data de 09.05.2022 s-a dispus efectuarea în cauză a autopsiei medico legale, prin concluziile preliminare medico legale stabilindu-se că decesul celor două victime s-a produs ca urmare a asfixiei mecanice prin înec în apă. În cauză, cercetările penale continuă în vederea depistării şi prinderii autorului, dar şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a intervenit decesul celor două victime.” a transmis Parchetul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.